Stranice na kojima se možete besplatno obrazovati

Saznajte nekoliko online kurseva ili informativnih stranica koje vam itekako mogu pomoći pri obrazovanju, bilo da se informišete o sasvim novim stvarima, bilo da vam pomogne kao nadopuna znanjima koja već stičete u sklopu svog fakulteta. Za sve vam jedino treba znanje engleskog jezika.

MIT OpenCourseWare – ovo je online kurs na Massachusetts Institute of Technology, te se reklamira kao revolucija u online učenju. Ovdje se može poslušati online predavanja iz bilo kojeg predmeta koji se podučava na ovom institutu, ali i saznati niz drugih korisnih informacija – kako to naše tijelo izgladnjuje bakterije kako bi nas održalo zdravima.

Khan Academy – ovdje ima preko 1.200 video predavanja o najrazličitijim temama, od osnova aritmetike i algebre do hemije i biologije.

Open Yale Courses – svi smo  čuli za prestižni Yale, a na ovoj adresi možete uživati i u odabranim predavanjima s ovog Univerziteta. Sve je javno i ne naplaćuje se, a neka od predavanja su iz humanističkih umjetnosti, fizike, biologije i slično.

Free Science and Video Lectures Online – velika kolekcija videa koji nas podučavaju matematici i filozofiji pa ako vam treba – izvolite.

Investopedia Financial Investing Tutorials – ako ne znate sa novcem i previše trošite, ovo je prava stranica za vas. Naime, ovdje ćete naučiti kako upravljati novcem, a to je još jedna od važnih stvari koje se traže od studenata.

Bio’s Best – uvijek nam je potrebna nečija biografija, a ovo je pravo mjesto da pronađete dobru biografiju poznatih osoba. Također, odlična je stranica i ako samo želite saznati o životima poznatih osoba iz istorije, ali i bliže.

Harvard Law School – odlično mjesto za studente prava jer nudi niz predavanja, panela, konferencija i sličnih pravnih zavrzlama. Također, moguće je i saznati kako se pravne lekcije mogu primijeniti na neka aktualna zbivanja.

FreeTechBooks.com – ovdje ćete pronaći niz online knjiga i skripti za računare. Sve je legalno i besplatno, stoga krenite u istraživanje bez straha.

Merriam – Webster Online – niz zadataka na engleskom pomoću kojeg možete provjeriti svoje znanje iz ovog jezika, od toga kako stojite sa pisanjem riječi pa sve do toga kako vam ide gramatika.

BBC Languages – kaže se da čovjek vrijedi onoliko koliko jezika govori, a ovo je pravo mjesto na kojem možete podići svoju vrijednost. Naučite francuski, njemački, portugalski, španski, grčki, kineski i još preko 30 jezika samo klikanjem miša i to sve besplatno.

Izvor: Mladi.info

You must be logged in to post a comment Login