Stipendije Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD)

AAD, Njemačka služba za akademsku razmjenu, objavljuje konkurs za dodjelu stipendija za akademsku 2016/17. godinu za studente, doktorate i univerzitetske profesore iz Bosne i Hercegovine.

“Stipendije DAAD-a za studente u Bosni i Hercegovini, za akademsku 2016/17. godinu se odnose na kraće studijske boravke u cilju učenja njemačkog jezika na univerzitetima u Njemačkoj, zatim na stipendije za master studijske programe u Njemačkoj, te stipendije za doktorski studij odnosno istraživačke boravke za doktorande i univerzitetske profesore”, saopćila je iz Ured DAAD-a u Bosni i Hercegovini za portal Stipendije.ba Selma Rakovac.

Rakovac je dodala da su uslovi za prijavu na programe stipendiranja DAAD su izuzetni rezultati u određenoj naučnoj oblasti, kao i dobro poznavanje njemačkog ili engleskog jezika.

Rok za prijavu na stipendije DAAD-a je otvoren do 15.11.2015. godine, odnosno do  31.10.2015. godine, za studente koji se prijavljuju za master studijske programe iz oblasti arhitekture, likovnih i scenskih umjetnosti, filma, dizajna i vizuelnih komunikacija, te muzike.

Više informacija o stipendijama DAAD-a možete saznati na Facebook stranici DAAD Sarajevo BiH, kao i na internet stranici www.funding-guide.de

Kontakt – Lektori DAAD-a u Bosni i Hercegovini:

Tanja Sanden, Voditeljica Ureda DAAD-a u Bosni i Hercegovini i lektorica DAAD-a

Univerzitet u Sarajevu, Odsjek za germanistiku, F. Račkog 1, 71000 Sarajevo

E-Mail: [email protected]

Ina Gittel, Lektorica DAAD-a

Univerzitet u Banjoj Luci, Filološki fakultet, Bulevar Vojvode Petra Bojovića 1a, 78000 Banja Luka

E-Mail: [email protected]

Selma Rakovac, Ured DAAD-a u Bosni i Hercegovini

Kampus Univerziteta u Sarajevu, Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo

Telefon: 033 668 687

E-Mail: [email protected]

Izvor: Mladi.info

You must be logged in to post a comment Login