Štab u Srebrenici naložio nove mjere

Na današnjem sastanku Štaba za vanredne situacije opštine Srebrenica produžene su sve mjere koje je uveo Republički štab do 16. novembra.

Obavezno je nošenje maski na otvorenom i zatvorenom, maksimalno 50 lica na javnom mjestu, dok je na privatnim događajima dozvoljeno 10 osoba, odnosi se na privatna druženja, svadbe, krštenja, rođendane.

Zaključkom Štaba ograničava se radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 6.00 do 24.00 časa do 16. novembra, do kada se odnose sve mjere.

Pružanje ugostiteljskih usluga ishrane i pića na način kako je navedeno odnosi se i na ugostiteljske objekte za smještaj gdje je zabranjeno održavanje koncerata i svirki.

U Srebrenici trenutno je 7 lica u izolaciji, a kod jedne je potrđen virus korone, dok se očekuju rezultati za četiri testirane osobe.

Pojačane su kontrole uu svim obektima i na sastanku je rečeno da se mjere poštuju, te da ima manjih odstupanja, ali građani su savjesni.

Situacija u Mjesoj zajednici Skelani takođe je zadovoljavajuća.

Danas je zasjedao i Štab za vanredne situcije opštine Bratunac koji je takođe produžio mjere Republičkog štaba, a rečeno je da u ovoj opštii ima osam zaraženih osoba, od čega je jedna na bolničkom liječenju i sedam osoba u kućnoj izolaciji.

You must be logged in to post a comment Login