Šta se desi kada pijete mlaku vodu sa limunom i medom nakon buđenja

Med i limun imaju svoje čari koje su dobro poznate vjerovatno svakome. Malo čaja sa limunom i medom čini čuda za vaše zdravlje i imunitet. No, šta se desi kada čaj zamijenite mlakom vodom?

Crystal Davies je odlučila ispitati tvrdnje o djelotvornosti ovog napitka, te ga je pila svako jutro tokom 12 mjeseci. Evo šta je otkrila.

Bolest

Nisam imala prehladu, gripu ili neku bolest vezanu za probavu i dišne organe cijele godine. Uvijek sam bila osoba koja je redovno imala probleme sa krajnicima, ali ovaj put se to nije dešavalo.

Jutro

Više mi ujutro ne treba kafa za razbuđivanje jer sam postala jutarnja osoba. Limun mi daje potreban podstrek koji sam prije dobivala od kafe, imam više energije i sretnija sam ujutro. Više ne gunđam kada ugledam sat.

Probava

Kada ovaj napitak popijete ujutro, on osvježava vaše debelo crijevo, stimulira probavni sistem i spriječava konstipaciju. Limun pomaže jetri da proizvede žuč koja će lakše probaviti kompleksnu hranu, a med djeluje antibakterijski i spriječava infekcije.

Dijuretik

Djeluje i kao dijuretik – čisti urinarni trakt i pomaže u borbi protiv infekcija.

Sjaj

Limun je koristan za vaše zdravlje, čisti krv, a voda i limun odlično djeluju na vašu kožu, poput kolagena.

Porodica 

S vremenom sam uvjerila i svoju porodicu da sebi prave ovaj napitak, pa su sami shvatili koliko ima koristi.

Moj recept: 

Koristim pola limuna i čajnu kašiku prirodnog meda. Stavim ih u šoljicu vprokuhane vode koja se malo ohladila. Kada to promiješam, dodam malo hladne vode tako da ga mogu odmah piti.

Izvor: Radiosarajevo.ba

You must be logged in to post a comment Login