Do sredine ljeta porodica Milinković trebala bi dobiti kuću

U poplavame koje su zahvatile našu zemlju veliki broj ljudi ostao je bez krova nad glavom, stoke, oranica, mehanizacije… Jedan od takvih je i Stojan Milinković, otac četvoro djece i golman FK “Guber” koji je u poplavama ostao bez kuće. Trenutno je, sa porodicom, u alternativnom smještaju koji plaća Opština Bratunac.

U Bratuncu je održan sastanak na kome je dogovorena akcija pomoći Stojanu Milinkoiću iz bratunačkog naselja Podgradac kome je podivljala rijeka Križevica odnijela kuću tokom poplavnog talasa. Sastanku su, pored načelnika opštine, prisustvovali i privrednici iz ovog grada koji su se rado odazvali pozivu za pomoć, prenose Prijatelji Srebrenice.

“Posljedice posljednjih poplava koje su bile u Bratuncu, sigurno jedna od najtežih rušenja kuće porodice Milinković koja ima 6 članova domaćinstva. Pošto su poplave ovdje već završene može se krenuti u obnovu i rekonstrukciju. Ovo će biti naš prvi slučaj koji pokušavamo da riješimo. Moje najveće zadovoljstvo je što su pored opštine Bratunac svoje učešće u izgradnji kuće pokazali svi privrednici opštine Bratunac,” istakao je načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović prenose Prijatelji Srebrenice.

Kako su obećali, ako sve bude išlo planiranom dinamikom, porodica Milinković će dobiti kuću do sredine ljeta.

“Srećan sam što su obećali da naprave kuću mojoj porodici sa četvero djece i suprugom i da ću opet imati krov nad glavom kao i prije”, rekao je Stojan Milinković, stoji na sajtu Prijatelja Srebrenice.

You must be logged in to post a comment Login