Srebrenički srednjoškolci pet godina zaredom među najboljim na INOST-u

Srednjoškolski centar Srebrenica i ove godine bio je veoma uspješan na 21. Međunarodnoj izložbi ideja, inovacija i stvaralaštva “INOST mladih 2019” gdje su ove godine osvojili zlato i srebro.

Zlatnu medalju SŠC Srebrenica osvojio je za parfeme koje su sami proizveli, projekat „Sinteza esencijalnih ulja i dizajn parfema“, a srebro za mentorski rad profesorice Svetlane Tomić, na filmu, video eseju o Milutinu Milankoviću.

„Nagrada za nas znači podstrek za dalji rad i priznanje za dosadašnji rad i trud, kako mentora tako i učenika. Mi smo mala škola, ali po priznanjima se možemo mjeriti sa mnogo većim školama u RS i BiH“, rekla je profesorica Tomić.

Pored parfema i filma, SŠC Srebrenica predstavo se sa još jednim projektom, društvenom igrom “Milutin Milanković”, jer je ovogodišnji INOST posvećen 140 godina od rođenja naučnika Milutin Milanković.

21. Međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva “INOST mladih 2019” održana je u Banja Luci od 17. do 19. aprila u organizaciji Saveza inovatora i Udruženje inovatora Grada Banja Luka gdje je ove godine prijavljeno oko 350 radova inovatora, učenika, studenata, nastavnika naše zemlje, susjednih zemalja te Kine i Irana.

You must be logged in to post a comment Login