Srebrenica i Bratunac će 2021. aplicirati za domaćina MOSI igara

Ove godine sportisti iz Srebrenice prvi put su uzeli učešće na 56. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama (MOSI) koje se ove godine održavaju na Sokocu.

Susreti su počeli 3. a završavaju se 7. jula. Srebrenička ekipa uzela je učešće u četiri kolektivne discipline i to fudbal, mali fudbal, košarka u muškoj i odbojka u ženskoj konkurenciji sa oko 60 sportista.

Prema riječima Dragića Glišića, potpredsjednika Skupštine opštine Srebrenica, koji je zajedno da referentom za sport ove opštine Branimirom Kojićem predvodio srebreničke sportiste, kaže da su zabilježeni odlični rezultatu u konkurenciji 30 opština u 15 sportiskih disciplina.

„Naredne godine domaćin MOSI igara će biti Nova Varoš, a za 2021. opština Srebrenica će zajedno sa opštinom Bratunac konkurisati za domaćina ove mini olimpijade na kojoj učestvuje preko 2.500 sportista iz tri države BiH, Srbije u Crne Gore“, rekao je Glišić.

“Košarkaška ekipa iz Srebrenice zauzela je šesto mjesto dok je ženska odbojkaška ekipa zauzela jedanaesto mjesto od petnaest ekipa koliko se takmičilo. Nejveće ime ovogodišnjih susreta MOSI bila je proslavljena atletičarka Olivera Jevtić”, kaže Kojić.

Takmičenja se odvijaju u skoro svim olimpijskim disciplinama. MOSI su, zapravo, i postale olimpijada amaterskog sporta, najveća manifestacija sporta i mladosti na prostoru bivše SFRJ.

You must be logged in to post a comment Login