Seminar „Internet – Dobar sluga, loš gospodar“

Učesnici programa „Podsticanje demokratskih vrijednosti i aktivnog građanstva među mladima“ pod pokroviteljstvom Fondacije Humanost u akciji BiH organizuje seminar „Internet – Dobar sluga, loš gospodar“ koji će imati za cilj edukaciju srednjoškolaca u nekoliko opština u Bosni i Hercegovini o opasnostima koje vrebaju na internetu, kako da se zaštite od istih, te kako da koriste internet u svrhu gradjanskog aktivizma. Ovaj projekat bi trebao dati doprinos u stvaranju sigurnijeg okruženja za kreativno izražavanje na internetu kroz upozoravanje na opasnosti i osvještavanje mladih o konstruktivnom korištenju interneta.

Ovim putem vas pozivamo da se prijavite na radionicu u Zvorniku koja će se održati za srednjoškolce iz Zvornika, Bratunac, Sapna, Osmaci, Konjević polje. 15.05.2015. godine (petak) u Domu omladine Zvornik sa početkom u 11:00 sati. 25 učenika srednjih škola će biti odabrano za učestvovanje na trosatnoj radionici nakon koje će biti upriličen zajednički ručak. Svi učesnici će nakon uspješno završene radionice dobiti certifikate o učešću. Školska opravdanja će biti obezbjeđena za one kojima bude potrebna.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti slanjem aplikacije na e-mail: [email protected]. Aplikacije se prihvataju do 12.05.2015. godine do 15:00 sati.

Aplikaciju možete naći OVDJE.

Izvor: Mladi.info

You must be logged in to post a comment Login