Sajam studentskih poslova 2014

Sajam studentskih poslova, kojeg je prošle godine posjetilo 10 000 studenata, i ove godine se održava 25.04.2014 godine u Sarajevu na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović.

Sajam studentskih poslova je projekat koji ima za cilj da na jednom mjestu okupi kompanije i organizacije koje studentima nude priliku da pronađu honorarno zaposlenje, obave stručnu praksu i nađu budući posao. Ovo je jedini sajam ovog tipa i okuplja veliki broj kompanija, ali i nevladinih i drugih organizacija koje su interesantne za studente. Godine 2013. sajam se je održao u Domu mladih gdje je bilo 70 učesnika i približno 10 000 posjetilaca. Da bi se povečala posječenost sajmu odabrana je najatraktivnija lokacija u gradu – Trg oslobođenja – Alija Izetbegović. Prijava za učešće na sajmu još traju, a upit o detaljima organizacije možete poslati na e-mail: [email protected] ili putem broja telefona: 061 860 232 (Amar Nurković), a oficijelna stranica sajma je www.spus.ba/ssp.

Sajam se održava 25.04.2014. godine (petak) sa početkom u 10:00 sati i najavljen je veliki broj učesnika. U sklopu sajma će biti organizirane radionice za pisanja CV-a, seminari na teme volontiranja i kvalifacijskog okvira, simulacija intervjua i druge edukativne aktivnosti. Kompanije će imati priliku da svoj rad, proizvode i kompaniju javno prezentuju na bini, ali i održe predavanja i edukacije u prostorima koji će biti u sklopu sajma.

 – Obrazac prijave za komanije: OBRAZAC

– Pozivno pismo: DOPIS

– Mapa lokacije: LOKACIJA

– Plakat sajma: PLAKAT

– Primjer Ugovora: UGOVOR

Organizator: Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu
FB Page: Sajam studentskih poslova

www.mladi.info

 

You must be logged in to post a comment Login