Rudnik “Sase” rekonstruiše lokalni put

Građevinska operativa Rudnika olova i cinka “Sase” kod Srebrenice angažovana je za rekonstrukciju lokalnog puta od Bjelovca prema naselju Sase i istoimenom rudniku.

Opština Srebrenica obratila se ovom kolektivu da pruži pomoć za sanaciju klizišta na ovom putnom pravcu, a rukovodstvo Rudnika pozitivno je odgovorilo na taj zahtjev.

“Naši stručnjaci su snimili stanje i uradili projekat za rekonstrukciju, koji je opština prihvatila. Započeli smo radove čija je predračunska vrijednost oko 47.000 KM. Ti radovi biće završeni za mjesec dana”, izjavila je Jelena Petrić, direktor Rudnika “Sase”.

Ona je pojasnila da su prošlogodišnje poplave i klizišta pričinili oštećenja na ovom, kao i na mnogim drugim putevima, za čiju rekonstrukciju opština Srebrenica nema sredstava.

“Rudnik ‘Sase’ nastoji da doprinosi opštem razvoju i poboljšanju životnih uslova, kao i infrastrukture u srebreničkoj opštini. Pružamo pomoć za organizovanje raznih skupova, manifestacija, realizaciju projekata i obnovu objekata”, rekla je Petrićeva.

Ona kaže da su prihvatili zahtjev da svojim sredstvima i operativom rekonstruišu ovaj lokalni put koji, osim Rudnika “Sase”, koriste i stanovnici nekoliko sela, Šumsko gazdinstvo “Drina”, a to je i put koji vodi do manastira Svete Trojice, koji se nalazi u brdima dva kilometra iznad kolonije i rudnika u Sasama.

Rudnik “Sase” je najveći privredni kolektiv sa 520 zaposlenih u srebreničkoj opštini, a posluje u okviru kompanije “Gros” iz Gradiške.

Izvor: Srna

You must be logged in to post a comment Login