Prilika za dizajnere “Common Grounds”

Balkanska dizajn mreža raspisala je konkurs Young Balkan Designers 2015 (Mladi balkanski dizajneri 2015), koji je pod sloganom “Common Grounds” otvoren do 28. februara. Konkurs je namijenjen mladim dizajnerima do 35 godina iz: Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije i Turske.

Predmet takmičenja mogu biti dizajn koncepti, proizvodi (namještaj, osvjetljenje, elementi enterijera, svakodnevni predmeti, kućna oprema, nepokretnosti, pomoćni proizvodi), reciklirani materijali, modne konfekcije itd. koje nude inovativna, ali i racionalna rješenja za svakodnevne probleme.

Radovi odabrani na konkursu biće dio dvogodišnjeg programa Young Balkan Designers koji podrazumijeva regionalno dizajn takmičenje, međunarodnu putujuću izložbu i program mobilnosti i edukacije za mlade dizajnere. Takođe, autori tri najbolja projekta će pohađati rezidencijalne mentorske radionice koje će biti organizovane u saradnji sa vodećim regionalnim dizajnerima i proizovđačima.

Organizator projekta su Balkanska dizajn mreža, inovativna platforma osnovana od strane Hrvatskog Dizajnerskog Društva iz Zagreba, Public Rooma iz Skoplja i Mikser organizacije iz Beograda, sa ciljem pružanja strateške podške razvoju i promociji balkanskog dizajna, kako u regiji, tako i na evropskoj i međunarodnoj sceni.

Prijavu možete preuzeti na OVOM LINKU.

Izvor: Mreza-mira.net

 

You must be logged in to post a comment Login