Prijavite se za “Fund For Women Journalists”

Raspisan je konkurs za prijavu za IWMF G. Howard Buffet fond za žene novinare. Mogu se prijaviti kandidati iz svih država svijeta. Prosječna visina bespovratnih sredstava je 10.000 američkih dolara. 

OBLAST:

Novinarstvo

OPIS

Prijavite se za IWMF G. Howard Buffet fond za žene novinare 2019. Promocija rada i unaprijeđenje uloge žena u novinskim medijima širom svijeta je od velike važnosti za transparentnost i raznolikost glasova. Howard Buffet fond za žene novinare, prva inicijativa tog tipa omogućuje IWMF-u da dramatično proširi podršku ženama novinarima. Osnovan sa donacijom od 4 miliona dolara od stranFondacije Howard G. Buffet, fond podržava projekte, uključujući i prilike za obrazovanje, istražno izvještavanje i inicijative za razvoj medija.

Fond je osnovan da pomogne ženama novinarima iz cijelog svijeta, pružajući finansijsku pomoć:

  • za predstavaljanje kritičnih problema u svijetu o kojima se malo izvještava.
  • za rad na ambicioznim projektima koji ispituju tradicionalne medijske priče.
  • unaprijediti stručnost u oblasti i osnažiti karijeru.
  • ići na obuku za kritične vještine i šanse za liderstvo.
  • pokrenuti preduzetničke projekte ili steći vještine za to.

USLOVI

Mogu se prijaviti žene novinari iz svih država svijeta. Prosječna visina bespovratnih sredstava je 10.000 američkih dolara.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili ispunite onlie aplikacionu formu na https://www.iwmf.org/our-programs/faqs-fwj/ i na https://www.iwmf.org/our-programs/grant-application-guide/

ROK ZA PRIJAVU:

05. oktobar 2019. godine

Detaljnije na linku.

Izvor: Hoću.ba

You must be logged in to post a comment Login