Prijavi se na App takmičenje

Treću godinu zaredom m:tel organizuje App takmičenje u izradi aplikacija za mobilne uređaje, a odnosi se na učenike srednjih škola u BiH.

Prvoga dana oktobra mjeseca ove godine, objavljen je početak prve faze App takmičenja. 3. Poziv za učešće se odnosi se na srednjoškolce u BiH, a zadatak je da pojedinci ili timovi osmisle i naprave zanimljivu, inovativnu i prije svega korisnu aplikaciju u Android™ OS-u ili iOS-u, za mobilni telefon ili tablet.

Kada i šta treba da uradite:

  • Do 22. novembra 2019. godine osmislite ideju i pošaljite popunjen formular za prijavljivanje
  • Do 17. januara 2020. godine izradite aplikaciju, te gotove, funkcionalne verzije, uz detaljan opis aplikacije, timovi treba da dostave putem adrese [email protected]
  • Stručni žiri do kraja mjeseca januara bira najboljih do pet aplikacija koje su pristigle na takmičenje.
  • U drugoj polovini mjeseca februara slijedi i „Regionalni app izazov”, na kojem će učestvovati najbolji timovi iz sve tri države.
  • Studijsko putovanje kao nagrada za najbolje timove i njihove mentore!

Autori najboljih do pet aplikacija će biti nagrađeni vrijednim nagradama, te imati priliku da učestvuju u regionalnom takmičenju zajedno sa timovima iz Srbije i Crne Gore. Najbolji tim na „Regionalnom app izazovu“ osvaja studijsko putovanje na neku od prestižnih svjetskih IT konferencija!

Prva faza će trajati do 22. novembra 2019. godine i u okviru nje potrebno je da pojedinac ili timovi osmisle ideju i pošalju popunjen formular prijave na takmičenje. Nakon ove, slijedi faza izrade i slanja gotovih, funkcionalnih verzija aplikacije na adresu [email protected], a rok za ovu fazu je 17. januar 2020. godine.

Februar mjesec je rezervisan za „Regionalni app izazov“, koji će ove godine biti organizovan u Banjaluci, nakon čega pobjednici takmičenja, zajedno sa mentorom, putuju na studijsko putovanje.

Na takmičenje se mogu prijaviti učenici srednjih škola navedenih u Opštim uslovima takmičenja, ali i ostalih zainteresovanih škola koje nisu navedene u tim uslovima, i to u toku prve faze – do 22. novembra, uz neophodnu saglasnost nadležnog ministarstva.

Opšte uslove takmičenja, spisak škola i formulare za prijavu zainteresovani mogu pronaći na www.mtel.ba.

You must be logged in to post a comment Login