Prevent proširuje proizvodnju za Aston Martina

Prevent Components, članica Prevent Grupacije proširila je saradnju sa poznatim svjetskim brendom premium vozila Aston Martin.

Tim povodom u posjeti Preventu u Srebrenici i Goraždu borave predstavnici ovog brenda, kako bi se na licu mjesta upoznali sa aktivnostima na razvoju novih proizvoda i visokim standardima kvalitete.

“Pored kožne laminacije okvira za volane, što je bio prvi projekat za ovog kupca, zadovoljstvo nam je najaviti i da smo upravo dobili potvrdu razvoja procesa i proizvoda na prvom SUV modelu Aston Martin DBX. Radi se o procesu laminacije kože na plastičnim komponentama interijera ovih vozila. Posebno smo ponosni jer se radi o projektu koji su naši uposlenici u saradnji sa Inžinjerima iz Aston Martina razvijali proteklih godinu dana. Apsolutno sve plastične blende i back paneli za sjedišta će se raditi u kožnim izvedbama upravo ovdje u Prevent Componentsu u Srebrenici. Dodatno, u narednom periodu planiramo i početak izrade plastičnih komponenti za unutrašnjost vozila ovog poznatog Brenda, što će svakako predstavljati značajan uspjeh ne samo za Prevent, nego i generalno za razvoj ove industrije u BiH. Trenutno radimo na proizvodnji za marketing vozila, dok planirani početak serijske proizvodnje je maj 2020 godine”, izjavio je direktor Prevent Components Enes Hadžiahmić.

Sasanak u Srebrenici Foto: PreventGroup.ba

Prevent Components je u proteklom periodu pokrenuo i nove projekte za brendove kao što su Volvo, Land Rover i Jaguar, gdje se pozicionirao kao pouzdan i kvalitetan dobavljač plastičnih komponenti za unutrašnjost vozila. http://preventgroup.ba

Izgradnjom nove proizvodne hale na površini od 10.800 m2, investirano je u razvoj novih tehnologija u segmentu obrade plastike i poliuretana, navodi se iz ove kompanije.

You must be logged in to post a comment Login