Preduzeće “Ekonomik grup” kao uspješni kolektiv iz Srebrenice

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske kao pozitivan primjer predstavio je srebreničko preduzeće „Ekonomik grup“.

Pomenuto preduzeće pokrenuto je počekom prošle godine i bavi se proizvodnjom građevinskih kontejnera, kao osnovnom djelatnošću u okviru svog djelokruga rada.

„Pored menadžmenta firme, navedeni poslodavac ima oko 30 zaposlenih radnika. Međutim, kako se ‘Ekonomik grupa’ bavi konkurentskim poslovima koji su traženi na tržištu, kako na području ove regije, tako i šire, već se javila potreba za proširenjem proizvodnih kapaciteta i povećanjem broja radnika“, navodi se iz Zavoda za zapošljavanje RS.

Kako se navodi, svi uposlenici firme rade na neodređeno vrijeme, a u radni odnos su primljeni sa evidencije nezaposlenih lica Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Uloga Zavoda u posredovanju pri zapošljavanju daje dodatni pečat razvoju ove firme, jer je Zavod u posljednjih godinu dana uspio da poslodavcu obezbijedi odgovarajući i kvalitetan kadar različitih struka.

„Smanjenje broja nezaposlenih lica, a posebno metalske i građevinske struke kao i NK radnika je pozitivan trend koji je zabilježen na području opštine Srebrenica čemu je doprinio i gorenavedeni poslodavac koji će se kretati u tom pravcu i u budućnosti“, saopšteno je iz Zavoda za zapošljavanje RS.

You must be logged in to post a comment Login