Predstavljena zbirka priča „Nomad na štiklama“

Večeras je u Narodnoj biblioteci Srebrenica predstavljena zbirka kratkih priča „Nomad na štiklama“ autorke Sanje Radulović.

Zbirka broj deset priča za koju je autorka dobila prvu nagradu na Međunarodnom književnom konkursu časopisa „Avlije“ iz Rožaja za 2016. godinu.

„Moje nomadsko iskustvo počinje na početku rata kada je moja porodica izbjegla iz svog doma iz rodnog Tešnja i ono traje do danas. Kroz ove priče željela sam da prošlost poklonim literaturi, a da živim u sadašnjosti“, rekla je Radulovićeva.

Sanja Radulović je rođena 1975. godine u Tešnju. Piše i objavljuje prozu, poeziju i haiku. Pjesme su joj prevođene na bugarski i italijanski jezik, kratke priče na albanski i makedonski, a haiku na engleski jezik.

Član je Udruženja književnika Republike Srpske. Živi na relaciji Doboj-Beograd.

Objavila je zbirke pjesama „Lepet krila majke ptice“ (2015.) i „Prstohvat maslačka“ (2017.) kao i zbirku kratkih priča Nomad na štiklama“ (2018.)

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja na regionalnim takmičenjima i konkursima. Zastupljena je u preko 90 zajedničkih zbirki poezije i kratke priče koje su objavljivane od 2012. godine do danas u Srbiji, Hrvatskoj, BiH, Bugarskoj.

Promociju su priredili Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Srebrenica i Narodna biblioteka Srebrenica.

You must be logged in to post a comment Login