Predstava “Ja, mahaluša” oduševila Srebreničane

Pozorišna predstava “Ja, mahaluša” koja je večeras odigrana u Srebrenici u sklopu Kulturno-sportske manifestacije “Dani Srebrenice 2015” mnoge naše sugrađane je oduševila i iskreno nasmijala.

Pečat na ovu predstvu svakako su ostavili glumci iz Sarajeva, Nela Đenisijević i Nenad Tešić, koji su ulogama koje su izvodili dali lični identitet i formu.

Ovaj komad večeras je odigran 161 put i bavi se bračnim odnosima, društvenim lapsusima ali i realnošću u pogledu životnih vrijednosti, anomalija društva koji kroz komični prikaz glumaca odaju jednu sasvim drugu tajnu veza i vezivanja kao i “preživljavanja života” u današnjem vremenu.

Svoje oduševljenje nisu krili Nela i Nenad koji su prezadovoljni večerašnjim nastupom kao i publikom u Srebrenici.

Prema riječima autorke predstave, Indire Kučuk Sorguč, koja je i producent, ili kako je ekipa zove “3 u 1”- žena koja sve stiže i predstavu prati na svim nastupima, ovo je bilo divno veče u Srebrenici i posebno se zahvaljuje ljudima iz Opštine Srebrenica koji su uputili poziv da ova predstava bude i u Srebrenici.

Srebreničani su večeras, ako poredimo ostale predstave, dali svoj doprinos time što su podržali predstavu i okupili se u mnogo, mnogo većem broju čime su odali zahvalnost ekip koja je našem gradu poklonila besplatnu predstavu i divno veče komedije muzike ali i plesa.

Autor teksta i fotografije: M. Kojić

You must be logged in to post a comment Login