Pozorišna predstava “Putokazi” u Srebrenici

Srebrenička publika imaće priliku da pogleda predstavu “Putokazi” Teatra “Mimart” iz Beograda koja će se odigrati 12. avgusta u 21.00 sat u Omladinskom centru Srebrenica.

U sklopu petogodišnjeg programa “The Complete Freedom of Truth / Potpuna sloboda istine” koji je počeo u Bosni i Hercegovini odigraće se predstava “Putokazi” koju je režirala Nela Antonović direktorica i osnivačica Tetara “Mimart” koji ove godine slavi 31 godinu postojanja.

Koncept predstave zasnovan je na narodnoj priči o mladiću za uvod Andrićeve knjige “Znakovi pored puta” u kojoj je mladić, “lutajući svijetom i tražeći sreću, zašao na pogrešan put za koji nije znao kuda ga vodi. Da se ne bi izgubio, mladić je u debla drveta pored puta zasekao znake koji će mu docnije pokazati put za povratak. Taj mladić je oličenje opšte i vječne ljudske sudbine: sa jedne strane opasan i neizvjestan put, a sa druge, velika ljudska potreba da se čovjek ne izgubi i snađe, i da ostavi za sobom traga”.

putokazi mimart 02

U predstavi igraju: Anja Nikolić, Verica Jovanović, Nina Petrov, Teodora Sarić, Katarina Orlandić, Lara Popović i Lidija Antonović. Dramaturg Filip Jokanović, kostimi Lara Popović, scena i video art Lidija Antonović, muzika Predrag Radovančević i Nemanja Čabrić i saksofon Teodora Sarić.

Nakon Srebrenice, predstava će se odigrati 18. septembra na BITEF teatar festivalu u Beogradu.

Ulaz je besplatan.

Fotografije: Lidija Antonović

You must be logged in to post a comment Login