Poziv za učesnike Akademija IRIS mreže

Prva Akademija IRIS mreže predstavlja četvorodnevni program neformalnog obrazovanja posvećen unapređenju pružanja socijalnih usluga u zemljama Jugoistočne Evrope.

Učesnici Akademije imaće priliku da kroz niz predavanja i praktičnih radionica od istaknutih stručnjaka iz ove oblasti saznaju:

– kako se na najbolji način obratiti potrebama ugroženih grupa stanovništva;

– kako unaprijediti socijalnu zaštitu i usluge na lokalnom nivou;

– šta je socijalno preduzentištvo;

– ako diverzifikovati finansiranje organizacije koja pruža neku vrstu socijalnih usluga;

Polaznici će imati priliku da, pored ovih tema, razgovaraju i o procesu licenciranja socijalnih usluga, iskustvima iz regiona, partnerstvu i povezivanju javnog i civilnog sektora u unapređenju socijalne zaštite. Nakon uspješno završene Akademije, najboljih 7 učesnika će imati priliku da dobiju stipendiju za odlazak na praksu u organizacijama koje pružaju socijalne usluge u jednoj od sljedećih zemalja Evropske unije: Švedskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Norveškoj, Italiji, Španiji ili Belgiji.

Mreža organizacija civilnog društva, pružalaca socijalnih usluga sa područja Jugoistočne Evrope, IRIS i njemačka nevladina organizacija Arbeiter Samariter Bund objavljuju konkurs za polaznike prve Akademije IRIS mreže koja će se održati u Rijeci, u Hrvatskoj, od 15. do 19. juna 2015. godine.

Izvor: Mreza-mira.net

You must be logged in to post a comment Login