Poziv za međunarodno volontiranje u Coimbra-u, Portugal

Omladinski Centar Jajce u saradnju sa organizacijom APCC (Associação de Paralisia Cerebral de Coimbra) poziva sve zainteresovane za međunarodno volontiranje u Portugalu, u sklopu programa Erasmus + / Europska Volonterska Služba koji će trajati šest mjeseci, u razdoblju od septembra 2015. do marta 2016. godine.

Otvoren je proces selekcije kandidata za međunarodnu volontersku službu u Koimbri (Portugal) u sklopu projekta “Holding Hands With Other Abilities” organiziran od strane portugalske organizacije APCC (Associação de Paralisia Cerebral de Coimbra) unutar programa Erasmus + / Europska Volonterska Služba.

U projektu učestvuje Omladinski Centar Jajce kao organizacija koja šalje volontere.

APCC (Associação de Paralisia Cerebral de Coimbra) je organizacija koja više od trideset godina radi s osobama s mentalnom paralizom. Već nekoliko godina vode projekt “Holding Hands With Other Abilities” u koji se tokom 6 mjeseci uključuju 4 volontera iz evropskih zemalja te portugalski volonteri u rad na socijalnim i kulturnim aktivnostima s djecom i mladima koji boluju od cerebralne paralize. Od ovoga septembra ima jedno slobodno mjesto za mlade iz Bosne i Hercegovine.

U sklopu Europske Volonterske Službe, volonteru će biti pokriveni troškovi putovanja i boravka tokom službe (hrana, smještaj, džeparac) kao i osnovni kurs portugalskog jezika.

Uslovi koje volonteri trebaju ispunjavati : imati između 18 i 30 godina i osnovno znanje engleskog jezika (za komunikaciju tokom službe).

Svi zainteresovani pošaljite svoj CV i motivacijono pismo (1-2 stranice formata A4) [email protected]. Prijave se primaju do 31. jula 2015.

You must be logged in to post a comment Login