Potpisani ugovori za 23 kontejnera za održivi povratak

Danas je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić potpisao ugovore sa korisnicima koji su izabrani za realizaciju projekta ekonomskog osnaživanja ruralnih područja.

Izabrano je 23 korisnika, od 70 koliko ih je ispunilo uslove za stambeni kontjener shodno Javnom pozivu za podnošenje zahtjeva za iskazivanje zainteresovanosti za realizaciju projekta ekonomskog osnaživanja ruralnih područja – pomoć održivom povratku i interno raseljenim osobama na području opštine Srebrenica kroz dodjelu građevinskih kontejnera.

„Ovih 23 korisnika iskazalo je najveću potrebu za stambenim kontejnerima. Do kraja godine biće još jedan poziv i prilika da i drugi dobiju stambeni kontejner i lakše se bave poljoprivredom“, kaže Grujičić.

On je rekao da je ove i prošle godine podijeljeno 36 kontejnera sa ciljem osnaživanja sela i povratka što će omogućiti razvoj poljoprivrede.

Grujičić ističe da će ovo postati jedan od načina direktne podrške povrtaka na selo i poljoprivrednoj proizvodnji jer su sela pusta, a ovo je prilika da ljudi odu na svoja imanja i obrađuju ih.

„Radi se o 16 kvadrata prostora sa toaletom i elektro i vodovodnom instalacijom i praktično je moguće useliti se odmah. Kroz ovaj vid podrška poljoprivrednici će moći da obrađuju zemlju i tu borave duže vrijeme. Njihova jedina obaveza je da izliju ploču gdje će kontejner biti postavljen“, rekao je Grujičić.

Hamedu Mešanoviću iz Klotjevca ovo će biti od veliki koristi jer će moći da obrađuje zemlju u Ljeskoviku i proširi proizvodnju.

Dodjeljeno je 23 stambena kontejnera koji će služiti kao vid podsticaja održivosti ruralnih područja i povratka interno-raseljenih lica na području opštine Srebrenica korisnicima koji imaju potrebu za istim i koji ispunjavaju uslove.

Konkurs je bio otvoren od 2. oktobra do 15. novembra 2019. godine, a vrijednost poziva je oko 200.000 KM.

You must be logged in to post a comment Login