Postani volonter EXIT festivala

EXIT fondacija poziva sve mlade iz Srbije i regiona koji žele da steknu dragocijena iskustva na EXIT festivalu, da se prijave na konkurs „Volunteer –  volume up“ koji će trajati od 12. do 26. maja i tako postanu dio tima EXIT VOLONTERA.

Kao jedini festival te veličine i značaja koji je nastao iz društvenog aktivizma mladih, EXIT već godinama unazad snažno podržava volonterizam podstičući mlade da se aktiviraju, steknu radna iskustva i upoznaju sa  ljudima iz cijelog svijeta. Sa iskustvom u radu sa preko 4000 volontera koji su sarađivali sa EXIT timom od 2010. godine, EXIT fondacija teži da, u duhu stalnog napretka, afirmiše volonterski program i na regionalnom nivou.

„Regionalno povezivanje je važna tema EXIT fondacije koja se bavi, između ostalog, i razvojem mladih. Želimo da mladi volonteri kroz angažovanje na EXIT festivalu, družeći se sa ljudima iz različitih gradova i zemalja regiona, kroz timski rad, zajednički razviju nove vještine, osjećaj pripadnosti i korisnosti za zajednicu, poboljšaju znanje stranih jezika i steknu uvid u organizaciju najboljeg evropskog festivala.“ rekao je Dušan Kovačevič, direktor EXIT festivala.

On je također istakao da je ova akcija utoliko važnija, jer je društveni aktivizam mladih  duša festivala i da razvojem mladih, u ovom slučaju njihovim volonterskim angažovanjem kroz kreativne industrije, mladi rebrendiraju i sam region, a to sve jesu segmenti po čemu je u EXIT fondacija postala prepoznatljiva.

Svi zainteresovani koji žele da se prijave na konkurs „Volunteer –  volume up“ i postanu dio ovog velikog tima volontera EXIT-a mogu se prijaviti ovdje. Da bi postao Exit volonter, kandidat mora biti punoljetan, ne smije biti krivično gonjen, a prije svega mora proći selekciju. Uz obavezu angažovanja ne više od 6 sati u toku jedne smjene, volonterima će na EXIT festivalu biti obezbjeđen ulaz, hrana, voda i smještaj u kampu (ukoliko za tim imaju potrebu), dok put i ostale lične troškove snose sami.

Volontiranje će trajati od 6. do 13. jula, pred početak i tokom EXIT festivala, a po završetku volontiranja, volonteri dobijaju sertifikat koji dokazuje njihovo angažovanje.

Rok za prijave za EXIT volontere je 26. maj 2015. godine.

Izvor: Mladi.info

You must be logged in to post a comment Login