Počela priprema Kulturno-sportske manifestacije “Dani Srebrenice 2015”

U sali Skupštine opštine Srebrenica danas je održan prvi sastanak povodom organizovanja tradicionalne Kulturno-sportske manifestacije “Dani Srebrenice 2015” koja će se održati od 27. maja do 7. juna.

Ovo je dvanaesta po redu manifestacija koja se održava uz finansijsku podršku Opštine Srebrenica u kojoj učestvuju javne i obrazovne institucije, organizacije i pojedinci sa teritorije opštine.

“Ovogodišnji budžet manifestacije je 20.000 KM. U razgovoru sa načelnikom Ćamilom Durakovićem, zamolio me je da zbog teške finansijske situacije budemo racionalni i ako je moguće, da potrošimo manje sredstava od planiranih”, rekao je Nermin Alivuković, direktor Kulturno-sportske manifestacije “Dani Srebrenice” i dodao da će i ove godine pokušati pronaći dodatna sredstva od strane sponzora.

Ove godine biće odigrane dvije besplatne pozorištene predstave, jedna je sarajevska komedija “Ja, Mahaluša”, autroke  Indire Kučuk-Sorguč koju je do sada vidjelo više od 100 hiljada ljudi širom svijeta.

Ovogodišnji medijski pokrovitelj je TV Hayat koji će se pobrinuti da se “Dani Srebrenice 2015” kvalitetno najave, a Hayat produkcija, takođe besplatno, organizovaće Koncert narodne muzike.

Dječiji vrtić “Poletarac”, 29. maja upriličiće svečanost, dodjelu diploma za mališane koji su prošli Pripremni program pred polazak u školu u dvorštu vrtića, a 30. maja FK “Guber” održaće neku od sportskih aktivnosti dok će KUD “Vaso Jovanović” u večernjim satima organizovati Smotru folklora.

Narodna biblioteka Srebrenica, u saradnji sa školama, za 2. juni najavila je izlet, posjetu muzejima u Srebrenici i Skelanima kao i posjetu stećaka i nekropolja za učenike završnih razreda osnovne škole.

Moto susreti koje organizuje MK “Argentum” Srebrenica ove godine održaće se 5. i 6. juna uz prigodan program a zatvaranje manifestacije biće 7. juna kada će se organizovati Gastro fest i  Sajam NVO koje će organizovati Uduružeja “Sara – Srebrenica”.

Prošlogodišnja manifestacija je zbog majskih poplava odgođena i sredstva su usmjerena na sanaciju od poplava.

Naredni sastanak planiran je za utorak 5. maj sa početkom u 11.00 časova.

You must be logged in to post a comment Login