Pisanje eseja na temu “Posao za mlade”

Grupacija Svjetske banke (The World Bank Group) objavila je nagradni konkurs za pisanje eseja na temu „Posao za mlade“. WGB se zalaže za pružanje podrške BiH u promoviranju reformi koje će kreirati više radnih mjesta. Obzirom da su mladi ljudi u najvećoj mjeri pogođeni problemima nezaposlenosti, od ključne je važnosti čuti upravo njihovo mišljenje o tome kako najbolje odgovoriti na izazov koji donosi nezaposlenost mladih u BiH. Cilj Grupacije Svjetske banke je da kroz ovo takmičenje sakupi ideje mladih iz BiH i kreira više radnih mjesta za nove generacije.

Zainteresovani učesnici su dužni dostaviti esej od 2,000 riječi na sljedeću temu: „Rješavanje nezaposlenosti mladih u Bosni i Hercegovini: Gledište moje generacije”.

Pobjednici će primiti novčane nagrade. Autor najboljeg eseja bit će nagrađen sa 5.000 KM. Nagrade za drugo i treće mjesto iznosit će 3.000 KM i 1.000 KM.

Takmičenje je otvoreno samo za državljane Bosne i Hercegovine, u dobi između 18 i 30 godina, koji su diplomirali ili su studenti dodiplomskog studija.

Rok za prijave je 31.03.2014.

Više informacija pronađite na OVOM LINKU.

www.mladi.info

You must be logged in to post a comment Login