Petodnevni interetnički kamp “Melting Pots BiH”

Organizacija za razvoj turizma regije Doboj poziva mlade iz BiH (18-25 godina) da učestvuju u
besplatnom 5-dnevnom interetničkom kampu “Melting Pots BiH” (Melting Pot – u domaćem prevodu “Bosanski lonac”).

Kamp će biti organizovan od 8-12. aprila 2014. u  hotelu “Lavina” na Jahorini, kao petodnevno, interaktivno,međuetničko druženje mladih, u cilju podizanja svijesti, osnaživanja međuetničke saradnje i tolerancije, i isticanja bogatstva različitosti koje treba da spaja mlade u zemlji koja je zaista,kao i SAD, mozaik mnogobrojnih kultura i multietničkih struktura.

Aktivnosti kampa

U okviru „kampa“ održaće se mnogobrojne edukativne i zabavne aktivnosti multietničkog karatkera u cilju isticanja bogatstva različitosti nacija koje Bosnu i Hercegovinu čini tako posebnom i unikatnom. Predviđene supanel diskusije,edukativne radionice, obilaženje turističkih znamenitosti naše zemlje i druženje uz gitaru u cilju promocije očuvanja kulturno-istorijskog nasljeđa.

Ko se može prijaviti

Prijaviti se mogu mladi od 18-25 godina iz cijele BiH koji žele uspostaviti nova prijateljstva iz drugih nacionalnih grupa, doživjeti spoznaju o bogatstvu kulturne i nacionalne raznolikosti BiH, naučiti o nacionalnoj i etničkoj raznolikosti BiH i Amerike, umrežiti se sa kolegama iz drugih omladinskih NVO BiH na razmjeni iskustava i uspostavljanju partnerstava za zajedničko učešće u projektima.

Način prijave

Popunjen aplikacijski formular uz cv sa fotografijom i kratko pismo motivacije na temu “Zašto želim učestvovati” pošaljite na e-mail adresu: [email protected] najkasnije do 1. aprila 2014. u 17h. Odabrani učesnici će putem e-mail-a biti obaviješteni o detaljima kampa.

Ukoliko imate pitanja možete ih postaviti na facebook fun page Kamp Bosanski lonac ili na mail [email protected].

Smještaj na bazi punog pansiona uz korištenje fitness prostorija i bazena, biće obezbijeđen u Hotelu “Lavina” na Jahorini kao jednom od prelijepih domaćih dragulja naše zemlje i pokriven od strane organizatora (www.hotel-lavina.com). Putni troškovi nisu pokriveni.

www.mladi.info

You must be logged in to post a comment Login