Parlamentarna skupština Međunarodnog sekretarijata OSCE-a

Parlamentarna skupština Međunarodnog sekretarijata OSCE redovno prima osam do devet diplomiranih studenata političkih nauka, prava i međunarodnih odnosa sa univerziteta u OSCE zemljama, na pozicije istraživača. Istraživačke pozicije se dodjeljuju u periodu od šest mjeseci.

Svim uspješnim aplikantima biće obezbijeđen besplatan smještaj, mala stipendija od 564 eura mjesečno, što pokriva minimalne životne troškove u Kopenhagenu ili Beču.

Studenti koji odluče da apliciraju imaju mogućnost da se pridruže Međunarodnom sekretarijatu, da steknu praktična iskustva u području međunarodnih odnosa, rada Skupštine, a sa druge strane, koristi od unapređenja lingvističkih vještina kao i jačanje istraživačkih kapaciteta.

Prijave za OSCE istraživački program prihvataju se u bilo koje doba godine, ali je rok za aplikaciju do 1. maja svake godine, i do 1. oktobra, za drugi aplikacioni ciklus. Prijave moraju uključiti: popunjeni obrazac prijave, kratko propratno pismo, CV, uvjerenje o akademskim ocjenama, dva pisma preporuke i novu fotografiju.

Obrazac za prijavu

Više informacija na OVOM LINKU ili mejl adresi: [email protected].

You must be logged in to post a comment Login