Ove sezone Guber nastupa u nižoj ligi, odgovornost na svima

Fudbalski klub „Guber“ Srebrenica nakon nastupa tri godine u Drugoj ligi RS, od nove sezone nastupiće u Regionalnoj ligi RS, grupa Istok.

Predsjednik kluba Nemanja Marinković kaže da odgovornost za loše rezultat snose svi.

„Ovo je posljedica lošeg rada duži niz godina“, rekao je Marinković, istakavši da ovim rezultatima niko nije zadovoljan.

Marinković kaže da je nekoliko igrača iz prvog tima napustilo redove Gubera među kojima su: Elvis Jašarević, Milan Jevtić, Slaviša Ćirković, Nisvet Skejić i Osmo Mustafić.

Do kraja prelaznog roka u Guber je stiglo oko deset igrača, najviše iz Bratstva među kojima su Danijel Pavlović, Darko Popadić, Dušan Babić, Srđan Ilić, a u toku su i pregovori sa igračima iz Živinica, dok će četvorica mladića iz omladinskog pogona Gubera biti na raspolaganju timu.

„Cilj nam je opstanak u Regionalnoj ligi, a za narednu sezonu cilj je da imamo ekipu koja će se boriti ponovo za ulazak u Drugu ligu RS“, kaže Marinković.

Prema riječima Marinkovića za sada je sigurno da će i dalje Opština Srebrenica biti glavni finansijer kluba i da se pregovara sa još nekim donatorima.

On kaže da je klub izmirio sva dugovanja prema igračima i savezu, a zbog smanjenja troškova šef stručnog štaba ponovo je Đorđe Petrović koji je vodio klub u prvom dijelu sezone 2018/2019.

Klub je 15. jula počeo sa pripremema i u planu je odigravanje četiri utakmice, a sezona počinje 11. avgusta gdje Guber dočekuje Mladost iz Bogutovog Sela.

You must be logged in to post a comment Login