Otvorena izložba posvećena 95 godina FK Guber

Danas je u Kulturnom centru Srebrenica otvorena izložba povodom 95 godina od početka rada Fudbalskog kluba „Guber“ Srebrenica.

Autor izložbe Mladen Kojić predstavio je 60 reportetskih fotografija nastalih tokom proteklih pet godina praćenja utakmica Fudbalskog kluba Guber.

„Ova izložba postavljena je sa ciljem da podsjeti ljudi na jedan veliki jublej Srebrenice i fudbalskog kluba koji je najstariji kolektiv u ovom mjestu. Na taj način želio sam animirati ljude da se okupe, uključe i počnu da rade na monografiji povodom jednog vijeka Fudbalskog kluba Guber“, kaže Kojić.

FK Guber jedan je od najstarijih fudbalskih klubova u Bosni i Hercegovini koji je uvijek najbolje predstavljao ovo mjesto.

„Zaista nije bilo lako da ova izložba danas bude postavljena jer se radi o jednom velikom sportskom kolektivu i 95 godina postojaja. Zahvalio bih se Opštini Srebrenica, Kulturnom centru Srebrenica, Narodnoj biblioteci Srebrenica i Udruženju Adop bez kojih sigurno ne bih uspio, kao i mojim kolegama novinarima koju su prepoznali namjeru i dali svoj doprinos da se javnost upozna o jednom velikom jubileju Srebrenice“, poručio je Kojić.

Svi zainteresovani imaće priliku da posjete izložbu narednih sedam dana u holu Kulturnog centra Srebrenica, do 29. novembra.

Izložba se realizuje uz finansijsku podršku Opštine Srebrenica, Portala eSrebrenica.ba, kao i podršku Kulturnog centra Srebrenica, Narodne biblioteke Srebrenica i Fudbalskog kluba „Guber“.

Galeriju fotografija pogledajte na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login