Otvoren konkurs za mlade umjetnike Evrope i Mediterana

Predsjednik Međunarodnog centra za mir Sarajevo Ibrahim Spahić i počasni predsjednik Bijenala mladih umjetnika Evrope i Mediterana pozvao je sve mlade umjetnike BiH da se prijave na konkurs za učešće na 17. Bijenalu koje će od 22. do 25. oktobra biti održano u Milanu u Centru za umjetnost Fabbrica Del Vaporio.

Spahić je naglasio da se umjetnici iz BiH mogu prijaviti za vizuelne umjetnosti, muziku, literaturu i gastronomiju, te da su uslovi za konkurs objavljeni ovdje za sve zainteresovane.

Konkurs će biti otvoren do 15. marta 2015. godine.

Na Bijenalu će učestvovati oko 300 umjetnika iz svih zemalja Mediterana i Evrope, predstavljajući se u različitim oblastima stvaralaštva, kao što su arhitektura, dizajn, moda, slikarstvo, muzika i gastronomija.

Mladi umjetnici BiH do sada su u 30-godišnjoj historiji Bijenala, koje je 10. izdanje imalo u Sarajevu 2001. godine, redovno učestvovali i postigli izuzetne uspjehe posebno u Lisabonu, Torinu, Rimu, Sarajevu, Ateni i Napulju, Baru, Skoplju, Solunu i Anconi.

U Sarajevu će od 5. do 7. marta biti održana Godišnja Skupština BJCEM i susret o stvaralaštvu mladih u Evropi i Mediteranu, tokom Festivala “Sarajevska zima”, saopćeno je iz Press službe Međunarodnog centra za mir Sarajevo.

Radio Sarajevo

You must be logged in to post a comment Login