Otvoren konkurs za Balkanske novinarske stipendije za 2015. godinu

Dobar si, ali želiš postići savršenstvo? Ukoliko želiš postati profesionalac na svjetskom nivou, ovo je prvi korak ka napretku. Ne propustite priliku da dobijete profesionalnu podršku vrhunskog kvaliteta, da sarađujete s iskusnim domaćim i stranim novinarima i urednicima, koji će vam pružiti profesionalnu podršku svjetskog standarda, ali i da učestvujete u profesionalnim seminarima i da vidite vašu priču objavljenu širom Evrope.

Iskusni novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Kosova i Grčke pozvani su da se prijave na deveti po redu konkurs za dodjelu Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost.

Svake godine biramo deset novinara koji dobivaju novčanu i profesionalnu podršku za svoja prekogranična istraživanja u vezi sa temama značajnim za region i Evropsku uniju. Tema 2015. godine: VRIJEDNOSTI.

Pošalji nam svoju aplikaciju i objasni kako vidiš VRIJEDNOSTI!

Kandidati koje izabere nezavisna komisija dobit će stipendije u iznosu od 2.000 eura, kao i dodatnih 2.000 eura za troškove putovanja i istraživanja. Osim toga, oni će imati priliku da unaprijede svoj rad kroz učešće na seminarima i saradnju sa međunarodno priznatim urednicima. Članci će biti objavljeni na engleskom i lokalnim jezicima u istaknutim regionalnim i međunarodnim medijima. Osim toga, tri najbolja članka će dobiti nagrade u iznosu od 4.000, 3.000 i 1.000 eura.

Rok za prijavljivanje je 25. februar 2015. godine. Formular za prijavu, uputstva i detaljne informacije o stipendiji dostupni su na web-stranici: fellowship.birn.eu.com.

ERSTE Fondacija i Fondacija za otvoreno društvo, u saradnji sa Balkanskom istraživačkom mrežom BIRN, realiziraju program Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost u cilju  podrške kvalitetnom istraživanju, povezivanju novinara na regionalnom nivou i objektivnom izvještavanju o temama koje su od ključne važnosti za čitav region i Evropsku uniju.

Za dodatne informacije, na raspolaganju su mail adresa i broj telefona: +381 40 30 312, [email protected].

Izvor: RadioSarajevo.ba

You must be logged in to post a comment Login