Ostvarite stipendiju za školovanje na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) svake godine uspješno organizuje testiranje za stipendije za sve učenike 4. razreda srednjih škola. Testiranje je prilika da učenici pokažu svoje znanje i dobiju priliku da ostvare odgovarajuću stipendiju ili popust za školovanje na našem Univerzitetu. Zbog velikog interesovanja, kao i broja vaših registracija, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) je odlučio organizovati II testiranje za stipendije koje će se desiti 28. maja 2015. godine sa početkom u 14 sati u prostorijama IUS-a. Testiranje će biti iz oblasti matematike i opšte kulture.

Uslovi za pristup testiranju su:

1. Državljani BiH ili regiona (Srbija, Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Kosovo, Makedonija)
2. Maturanti srednjih škola, kao i drugi kandidati koji su završili srednju školu, bez obzira na starosnu dob
3. Kandidati imaju pravo samo jednom izaći na testiranje
4. Potrebno je sa sobom ponijeti ličnu kartu ili drugi identifikacijski dokumenat sa fotografijom.

Stipendije/popusti na školovanje koji se dodjeljuju mogu biti: potpuni, tj. 100% stipendije, koje pokrivaju sve troškove školarine na IUS-u, ili djelimične od 10% do 90%. Cilj ove vrste stipendiranja je podsticanje i promovisanje znanja i sposobnosti kao posebne vrline kod mladih ljudi. Sve navedene vrste stipendija odnose se na četvorogodišnji studije na jednom od fakulteta IUS-a (uključujući i Školu engleskog jezika, za kandidate koji moraju pohađati intenzivne časove engleskog jezika).

Za 2015. godinu, Internacionalni univerzitet u Sarajevu je obezbjedio više od 1000 stipendija za najuspješnije student. Prijava za testiranje je obavezna i to se može učiniti na: http://stipendija.ius.edu.ba/. Rezultati testova biće dostavljeni putem e-maila i poštom najkasnije 5 dana nakon dana testiranja.

Izlazak na testiranje se ne naplaćuje.

Izvor: Mladi.info

You must be logged in to post a comment Login