Održan prvi karate turnir – “Turnir mira – Srebrenica 2015″

U Srebrenici je danas održan prvi karate turnir – “Turnir mira – Srebrenica 2015″ koji je okupio 10 ekipa u organizaciji Karate kluba “Želja Ipon” Srebrenica.

Prvi karate turnir u Srebrenici okitio je karatiste kluba “Želja Ipon” brojnim medaljama koji su ekipno osvojili najveći broj medalja, ali su tu poziciju i pehar prepustili ekipi iz Zvornika.

“Iz našeg kluba bilo je dvanaest sportista u pojedinačnoj konkurenciji u borbama i katama i osvojili smo ukupno 11 medalja. Pored toga, proglašeni smo danas za najuspješniji klub, odmah iza domaćina, koji su nam prepustili tu poziciju kao gostima. Zahvalio bih se klubu “Žalje Ipon” na veoma dobrom organizovanju ovog turnira” rekao je Vojin Marijanović, KK “Sensei” Zvornik.

Iz KK “Žalje Ipon” Srebrenica zadovoljni su  kako je protekao prvi turnir i još sabiraju utiske tako da nemaju tačne podatke koliko su medalja osvojili.

“Ideja ovog turnira jeste nagrada za članove ovog kluba kao i prilika da pred domaćom publikom, roditeljima i prijateljeima, prikažu svoj dosadašnji rad. Nadam se da će naredne godine na turniru učešće uzeti već broj ekipa i takmičara. Jako sam srećna i zadovljna kako je protekao prvi turnir i zahvaljujem se svima koju su podržali i podržavaju naš rad”, rekla je Kristinia Milošević, trener KK “Želja Ipon” Srebrenica.

Dragiša Vuletić bivši selektor RS-a u karateu i trener KK “Akademac” Bijeljina istakao ja da je suština ovog turnira prijateljstvo i mir, druženje djece koja se bave ovim sportom bez obzira na pol, rasu, naciju te smatra da je turnir dobro i kvalitetno organizovan.

“Što se tiće mog kluba mogu da kažem da sam zadovoljan, svi moji takmičari su osvojili medalje i to one sjajnije i nadama se da će naredne godine biti još više učesnika i da ćemo na taj način podržati ovaj klub, ovu manifestaciju kao i ovaj grad”, rekao je Vuletić.

You must be logged in to post a comment Login