Od aprila izgradnja obdaništa i nove saobraćajnice

Srebrenicu je danas posjetila delegacija Vlade Srbije predvođena predsjednicom i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović.

Tema posjete bila je realizacija četiri projekta za koje je sredstva obezbijedila Vlada Srbije, a radi se o sanaciji glavne saobraćajnice, izgradnje novog obdaništa, izgradnje mosta na jezeru Perućac i proizvodne hale.

“Do 15. januara trebalo bi da se raspiše konkurs za izbor izvođače radova za izgradnju novog obdaništa i saobraćajnice. Iskreno se nadam da ćemo obdanište da otvorimo sredinom naredne godine, a Opština Srebrenica obavezala se da će izvršiti pripremu za opremenje obdaništva u čemu ćemo i mi učestvovati”, rekla je Zorana Mihajlović.

Prvi projekti izgradnje vrtića i obnovu saobraćajnice najkasnije bi trebali da krenu sa realizacijom do 7. aprila, dok za preostala dva projekta sanacije mosta i izgradnju proizvodne hale nije poznat termin.

“Uzeli smo sedam dana da razmislimo za koje potrebe bi hala najviše odgovarala kako bi se otvorila radna mjesta”, rekao je Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice i istakao da će ova dva projekta ipak biti realizovana kasnije.

Zorana Mihajlović rekla je da se sa predstavnicima Opštine Srebrenica razgovaralo i o potopljenom zemljištu na granici između opština Bajina Bašta i Srebrenica gdje se naknada ne plaća od 1991. godine.

“Svakao je i to bitno. Meni je žao što sa nama nije neko iz Elektroprivrede Srbije, ali sam sigurna da ćemo u narednome periodu razgovarati i o tom problemu kako bi se dug počeo isplaćivati, da li kroz neke infrastrukturalne projekte ili neki drugi način”, rekla je ona.

Naredni sastanaka predstavnica Opštine Srebrenica i Vlade Srbije biće krajem godine u Beogradu.

You must be logged in to post a comment Login