Očistimo Srebrenicu – Počela akcija čišćenja grada

Ovih dana počela je akcija čišćenja grada koju je pokrenula Mjesna zajednica Srebrenica u saradnji sa Komunalnim preduzećem “Polet”, a ujedno mjesec april je proglašen mjesecom zaštite životne sredine.

Prema riječima organizatora akcije, prva etapa jeste čišćenje javnih površina i transport smeća a drugi dio akcije je izgradnja kolektivnih šupa za drva nakon čega će Komunalna policija vršiti aktivnije provjere odlaganja smeća kao i skladištenje drva za ogrjev.

čišćenje srebrenice 01

“Pozivam građane da uzmu učešće u ovoj akciji i očiste oko svojih kuća i zgrada, prikupe krupni otpad na vidljivu površinu odakle će komunalno preduzeće preuzeti dalji transport, a sve kako bi naš grad izgledao što čistije”, rekao je Milorad Marjanović, predsjednik MZ Srebrenica.

Pozivaju se svi pojedinci, institucije i organizacije da uzmu učešće u ovoj proljetnoj akciji čišćenja grada. Ukoliko vam je neophodan alat i informacije o odvozu smeća kontaktirajte Službu civilne zaštite opštine Srebrenica ili Komunalno preduzeće “Polet”.

čišćenje srebrenice 03

“U naredni danima organizovaćemo i sastanke sa građanima a sve kako bi ih animirali da se uključe u ovu akciju i daju svoj doprinos”, rekao je Marjanović.

Pomoć u realizaciji ove akcije dala je i Opština Srebrenica u mehanizaciji i gorivu.

You must be logged in to post a comment Login