Obilježen dvanaesti “Silvertown Shine!”

Sinoć je održana 12. “Silvertown Shine! 2015” skromno a sve kako bi se očuvala i nastavila tradicija najstarijeg muzičkog festivala u Srebrenice.

Kako je najavljeno, koncert je treba da se održi u Gradskoj kafani, plato koji se inače koristi za svirke, međutim pred sam početak nestalo je struje. Naime, svi se sjećamo da ovaj festival već godinama prate brojni problemi, a neki smatraju da ti problemi kao električna energija nisu slučajni već ljudski faktori. Festival se ipak održao u prostoru Gradske pivnici.

Ono što je najbitnije jeste da se festival desio i da zbog toga trebamo poštovati trud organizatora ali i projekat “The Complete Freedom of Truth” koji obećava dalji život ovom festivalu.

Na festivalu nastupili su Afera iz Srebrenice (BiH), S.F.O.R. iz Jelaha (BiH), DJ Naomi (UK), pozivu se odazvao i Ad Hock iz Vlasenice koji zbog buke i ograničenog vremena nije mogao da nastupi.

“Festival TCFT pomogao nam je da napravimo mrežu festivala tako da od naredne godine ovaj festival želimo organizovati na mnogo većem nivou jer smo sada dio Mreže festivala koju čine muzički festivali u Nikšiću, Subotici, Jelahu, Srebrenici…” istakao je iz Omladinskog savjeta Srebrennica.

You must be logged in to post a comment Login