Obavještenje Civilne zaštite

Iz Službe civilne zaštite opštine Srebrenica saopšteno je da se 12., 13., i 14. maja očekuju obilnije kišne padavine na sjeveru Republike Srpske zbog čega može doći do porasta vodostaja rijeka na istoku.

Hidrometeorološki zavod RS izdao je saopštenje u kojem se navodi da se pomenutih dana očekuje više od 100 litara kiše po metru kvadratnom.

U skladu sa gore navedenim, upozoravaju se pravna i fizička lica sa područja opštine Srebrenica, da preduzmu sve mjere zaštite kako bi se izbjegle eventualne štete uz obale rijeke u ovoj opštini.

Posebno se odnosi na objekte i domaćinstva u blizini lokalnih vodotoka Križevice, Jadra, Blječevske, Saške, Potočarske rijeke i ostalih manjih vodotoka na području ove lokalne zajednice koji su bujičnog karaktera da blagovremeno sklone i zaštite materijalna dobra kako ista ne bi bila zaplavljena.

Ukoliko dođe do izlivanja rijeka aktiviraće se i Civilna zaštita opštine Srebrenica, a organizovaće se i dežurstva i aktivni brojevi telefona: 056/445-534 i 445-533, navedeno je u saopštenju.

You must be logged in to post a comment Login