Novi naslovi u Narodnoj biblioteci Srebrenica

Prilikom posjete 64. Sajmu knjiga u Beogradu, Narodna biblioteka Srebrenica nabavila je 305 knjige, od čega su 200 novi naslovi.

Direktorica Jovana Rakić kaže da su knjige nabavljene sredstvima Opštine Srebrenica koja svake godine bužetom planira novac za nabavku novih naslova, a ove godine imali su 1.800 KM.

On kaže da je nabavljeo 305 knjiga, od čega je 200 novih naslova a ostatak su dupli primjerici za područno dojeljenje u Skelanima.

Narodna biblioteka Srebrenica raspolaže sa 37.840 knjiga i 800 serijskih publikacija, dok područno odjeljenje u Skelanima raspolaže sa 3.100 bibliotečkih jedinica i svake godine se obnavlja knjižni fond.

Tokom mjeseca novembra biblioteka će organizovati nekoliko sadržaja među kojima je izložba knjiga o Vuku Karadžiću, povodom njegovog rođendana.

U saradnji sa  Srpskim prosvjetnim i kulturnim društvom „Prosvjeta“ u sklopu manifestacije „Stopama Luke Milovanova Georgijevića“ u prostorijama biblioteke biće održana izložba „Njegujmo srpski jezik“.

Izložbu organizuje Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske u okviru kampanje podsticanja stanovništva za podizanje svijesti o značaju njegovanja ispravnog govora i pisanja gdje će biti izloženo 24 edukativna postera poznatih ličnosti koje će pratiti neki od jezičkih primjera.

You must be logged in to post a comment Login