Nova saobraćajnica i manje parking mjesta

Radovi na izgradnji nove saobraćajnice u Srebrenici svakako doprinose boljem izgledu centra i funkcionalnijem sabraćajaju. Takođe, radovi na saobraćajnici smanjuju broj parking mjesta što bi u budućnosti mogao da bude problem.

Lokacije ispred Motela “Alić”, Unicredit banke, gornje ulice više neće biti u službi parkirlišta, čime je smanjeno sigurno 50 parking mjesta u centru Srebrenica.

Nadležni su prije početka radova najavili zatvaranje srednje ulice za šetnju, što bi, ukoliko se desi, bio ozbiljan problem za parking mjesta u centru Srebrenice.

Iz pravca Omladinskog centra, taksi štanda, sa druge strane, ulice gradi se pješačka zona, trotoari a iz “Zvornikputeva” kažu da je ovim potezom proširena ulica sa 5.75 na 6 metara i da samo izgleda uža nego što je bila ranije.

Stanovnici Rudarske ulice još nisu dobili pisani odgovor od Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove za peticiju kojom su tražili da se iz pravca parka omogući uključivanje lijevo jer se tu zatvara kružni tok i počinje jednosmjerna ulica zbog čega prave dodatnih 400-500 metara što im stvara dodatne troškove i povećava zagađenost vazduha.

Načelnik ovog odjeljenja Bojan Jospipovć rekao je da “Zvornikputevi” svoj posao obavljaju prema projektu i da informišu Opštinu o procesu obnove saobraćajnice, a da će za stanovnike Rudarske ulice biti pronađeno najbolje rješenje.

You must be logged in to post a comment Login