NBS: Predstavljen roman i zbirka pjesama mladog Trišića

U okviru programa “Septembarski dani knjige” u Narodnoj biblioteci Srebrenica danas je upriličena promocija romana i zbirke pjesmama autora Miladina Trišića.

Trišić je predstavio svoj drugi roman “Tajna višegradske ćuprije” koji je izdao ove godine i smatra ga krunom svoj dosadašnjeg rada.

Ovaj mladić koji ima 23 godine kaže da su mu inspiracija mladi domaći pisci, dok je tematika romana “Tajna višegradske ćuprije” inspirisana i Andirićevom ćuprijom, Sarajevom i Višegradamo koje prate dvije paralelne priče u kojima su glavni likovi Anđela i Marko.

Prvi roman “Vjetrovi sudbine” Miladin je izdao 2016. godine, a u pripremi ima jednu dramu i monografiju Bratunca koju je kroz fotografije prestavio na 90 godina od kada je Bratunac zvanično opština.

Srebreničkoj publici Trišić je predstavio i svoju zbirku pjesama “Ljubav na papiru” koja je objavljena ove godine i broji 81 pjesmu.

O zbirci je govorila profesorica Tatjana Golijanin koja je spomenula dosadašnji rad mladog Trišića i njegov angažman u književnosti, te o njegovoj posvećenosti temi ljubav koja je obrađena u zbirci.

Ona je rekla da je jedan ovakav mlad momak dao mnogo toga i da se raduje što ima priliku da čita njegaova djela koja još nisu objavljena, a koja će oduševiti mnoge ljubitelje književnosti.

You must be logged in to post a comment Login