Nataša Simić iz Bratunca pravi unikatne dekoracije

Nataša Simić iz Bratunca ima veoma interesantan hobi za koji mnogi od nas ne bi imali ni volju ni strpljenje. Ona pravi različite dekoracije sa pijeskom u staklenim posudama različitih veličina i oblika.

Sa ovim je krenula prije nepunu godinu dana, sasvim slučajno naletivši na jednu takvu vazu sa pijeskom, pa je i sama poželjela da napravi jednu.

“Prvi put sam nešto slično vidjela u Holandiji u jednoj radnji i zaista mi se svidjelo. Prva moja dekoracija nije bila ni blizu savršena, ali meni je bila draga, pogotovo što nigdje nisam mogla da nađem kako se to pravi, samo sam gledajući slike učila, naravno, i dan-danas učim, ali sam zadovoljna svojim dekoracijama“, kaže nam Nataša Simić, tridesetogodišnja djevojka iz Bratunca, koja je višak vremena riješila da utroši na kvalitetan i umjetnički način.

Danas Nataša radi različite vrste dekoracija, počev od već pomenutih staklenih posuda punjenih pijeskom, preko različitih poklon-paketa za slave, svadbe, krštenja, novogodišnje paketiće za djecu, radi kompletnu dekoraciju za svadbe, to uključuje balone, svijeće, čaše za mladence, mašne za auta, dekoracije za auto mladenaca, sve do lustera, balona u balonima i slično.

“I sama volim neobične stvari, unikatne. Svaka moja dekoracija je unikatna, i da hoću, ne mogu istu uraditi dvaput, boje mogu biti iste, ali sami raspored ne. Takođe, ja kad počnem da radim, ne znam kako će na kraju dekoracija izgledati. Drugo, kad god se krene kod nekoga na slavlje, kupuju se parfemi, cvijeće, a sve je to prolazno, ovo kad kupiš, zauvijek je, nije potrošna roba“, kazala je Nataša.

Jedini problem predstavlja joj nabavka materijala, staklenih posuda, pijeska, jer se to nigdje u blizini ne može naći, a kada naruči preko interneta, prodavci ne ispoštuju dogovor pa joj pošalju nekvalitetno staklo ili pijesak sa kojim se ne može raditi. Kako kaže, ona ima sreću pa je stekla zalihe materijala, nekih boja ima više, nekih manje, ali dovoljno da može raditi.

Svaku dekoraciju Nataša radi od dva do osam sati bez prekida, odmora nema, a cijene se kreću od 12 KM pa do 60 KM.

Kako nam kaže, od ovog posla se ne može živjeti, sve ovo joj je prvenstveno hobi, a usput ako nešto zaradi, dobro dođe.

“Meni je bitno samo da mi se materijal otplati, jer ovdje neke zarade nema. Najvažnije mi je da svako u mojim dekoracijama prepozna nešto što je drugačije, nešto što niko drugi baš takvo neće imati. Zato ja uživam dok radim“, rekla je Nataša.

Piše: Dragana Vučetić

You must be logged in to post a comment Login