Naredne godine održaće se međunarodni pozorišni i muzički festival

“Kompletna sloboda istine” (THE COMPLETE FREEDOM OF TRUTH) projekat koji je omogućio mladim ljudima iz Engleske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Rumunije da sarađuju i uspostave umjetničke ciljeve inovativnog, međunarodnog, petogodišnjeg projekta, koji svoju misiju razvija kroz omladinsko globalno građanstvo upotrebom kulture i umjetnosti.

“Kompletna sloboda istine” je pilot projekat koji je realizovan od 24. avgusta do 1. septembra 2014. u Bryanston školi u Dorsetu, Velika Britanija.

image 2

Ideja projekta bila je da se kreira petogodišnji program Međunarodnog Omladinskog Događaja u 5 gradova i da razvijemo partnerstva širom svijeta.

Ove godine 45 mladih ljudi iz 4 različite zemlje zajedno sa 17 umjetnika, profesora i njegovatelja radili su zajedno kako bi razvili ciljeve i program za narednih pet godina festivala.

Iz Srebrenice i Bratunca učestvovalo je 14 osoba, uglavnom aktivnih u radu Omladinskog savjeta Srebrenice i neformalne pozorišne grupe “Fetus” iz Srebrenice.

Image 3

Prvi u seriji međunarodnih pozorišnih i muzičkih festivala biće održan u Srebrenici, Bosna i Hercegovina u avgustu 2015. godine.

Ideja i projekat proistekli su kao konkretan rezultat dugogodišnje saradnje i potreba mladih identifikovanih tokom realizacije konkretnih programa: “Wake Up” održanog 2012. u Bridportu i “Like a Film in My Mind” 2013. u Srebrenici, u kojima su takođe mladi, kao i šire zajednice iz sve 4 zemlje učestvovali u njihovoj realizaciji.

Više informacija o ovom projektu možete pronaći na OVOM LINKU.

Opera Circus

You must be logged in to post a comment Login