Na ljetovanju u Hrvatskoj djecu ugostio Ivo Josipović

Već sedmu godinu djeca iz Srebrenice ljetuju u Hrvatskoj. Ove godine 40 djece je na ljetovanju u Driveniku zahvaljujući Klubu gimnazijalaca “Ivan Merz” iz Rijeke i Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije.

Djecu iz Srebrenice ugostio je Ivo Josipović predsjednik Hrvatske. Pored Josipovića djecu su primili i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i predstavnici tri relegijske zajednice u Rijeci, riječki nadbiskup Ivan Devčić, pravoslavni paroh Mićo Kostić i glavni riječki imam Hajrudin ef. Mujkanović

“Svi znamo da se u Srebrenici dogodila strašna tragedija, strašan zločin, i o njemu se treba znati i treba ga suditi. Najvažnija je stvar da, ma što da je bilo i kako god je bilo grozno i strašno, nikada ne zaboravite da trebamo susjedima i prijateljima pružiti ruku”, poručio je predsjednik Josipović prenosi Al Jazeera.

Ovo je prilika da se djeca druže, upoznaju, upoznaju razlike i nauče koliko je važno i moguće živjeti u međusobnom poštovanju.

“Upravo kroz te susrete želimo djeci pokazati da nitko od nas nije mogao utjecati kako će doći na ovaj svijet, jer nitko nije mogao reći da će biti Hrvat, Srbin, Bošnjak, Austrijanac ili Nijemac. I te različitosti koje živimo ne smiju nikada postati kamen spoticanja, nego jedno bogatstvo iz kojeg svi trebamo učiti”, rekao je vjeroučitelj Marin Miletić, voditelj Zdruga katoličkih skauta prenosi Al Jazeera.

josipovic_pixsell_main

Djeca iz Srebrenice biće gosti fudbalskog kluba “Rijeka” na utakmici na stadionu Kantrida.

Program ljetovanja je “U svemu različitome – ljubav, u svemu istome – zajedništvo” kojim se nastoji upozoriti kako različita vjera ili nacija ne moraju biti prepreka zajedništvu.

 

You must be logged in to post a comment Login