Ljetne stipendije u CERN-u

CERN, evropska organizacija za nuklearna istraživanja, jedan je od najvećih i najuglednijih svjetskih centara za naučno-istraživački rad. Njegova djelatnost je fundamentalna fizika, saznaje od čega je univerzum sačinjen i kako funkcioniše. CERN-ov ljetni program za studente nudi osnovnim i juniorskim postdiplomskim studentima fizike, računarstva i inženjeringa jedinstvenu priliku da se pridruže radu istraživačkih timova koji učestvuju u eksperimentima u CERN-u, Ženeva (Švajcarska).

Odabrani stažisti će dobiti novac za pokrivanje troškova smještaja i obroka, u oblasti Ženeve. Osim toga, biće dostupan ograničen broj putnih stipendija. Krajnji rok prijave je 28. januar 2015. godine, a kandidati će biti obaviješteni o ishodu njihove prijave do sredine/kraja aprila.

Ljetni program će trajati 8 nedelja i mogući datumi boravka su sljedeći: od 8. juna do 31. jula, od 15. juna do 7. avgusta, od 22. juna do 14. avgusta i od 29. juna do 21. avgusta.

Stipendije su otvorene za sve osobe koje dolaze iz dražava koje nisu članice CERN- a i kandidati treba da ispunjavaju sljedeće uslove:

– da budu na nivou univerzitetske diplome (barem studenti treće godine) ili na početku postdiplomskih studija;
– da ostanu registrovani kao studenti tokom boravka u CERN-u. Ako očekuju diplomiranje u ljeto 2015. godine, takođe mogu da konkurišu;
– da nisu predhodno radili u CERN-u na bilo kojoj drugoj poziciji, duže od tri mjeseca;
– da imaju dobro znanje engleskog, a poznavanje francuskog jezika smatraće se prednošću.

Više informaije možete pronaći na OVOM LINKU.

Izvor: Mladi.info

You must be logged in to post a comment Login