Likovni konkurs „Moje idealno mjesto za život“

Italijanska organizacija Cesvi Srebrenica raspisuje konkurs za likovni natječaj “Moje idealno mjesto za život”. Poziv je namijenjen mladima s područja opštine Srebrenica, dobi od 15 do 19 godina. Likovni konkurs „Moje idealno mjesto za život“ se po nečemu razlikuje od uobičajenih akcija ovog tipa.

Ideja je da, nakon konkursa, najbolji i najmaštovitiji izabrani radovi budu preslikani u vidu murala (zidnih slika) na manje zidne površine nekih od javnih prostora u Srebrenici. Jedan od radova će biti preslikan na zid unutar prostorija organizacije Cesvi. U procesu oslikavanja murala učestvovaće mladi čiji radovi budu izabrani na natječaju.

Tema konkursa je izabrana s ciljem buđenja mašte, ali isto tako i vizije mladih ljudi o tome kako bi željeli da njihova zajednica izgleda u budućnosti i da se ta ista vizija na kreativan način, kroz crtež prenese široj javnosti. Autor je slobodan da realizuje rad koji predstavlja idealno mjesto za život bez geografskih granica. To može biti mjesto koje postoji ili mjesto iz fantazije, kao i kombinacija realnosti i mašte.

Tri najbolja rada bit ce nagrađena PC tabletom.

Vrijeme trajanja konkursa:

Konkurs ostaje otvoren do 13. aprila 2015. godine.

Prijave slati poštom ili lično u kancelariju Cesvi u Srebrenici: Ul. Reufa Selmanagića br. 3 (preko puta Motela “Alić”)

Prijava treba da sadrži:

Ispunjen i potpisan formular za prijavu sa izjavom (obavezno).

Formular možete preuzeti licno u kancelariji Cesvi ili skinuti sa OVOG LINKA ili putem e-maila: srebrenica.[email protected]

Prijedlog murala (obavezno):

– Likovni rad isključivo na A3 formatu. Tehnika rada je slobodna;

– Naziv rada;

– Kratak opis rada, odnosno tekstualna prezentacija rada;

– Kratka poruka koju autor rada želi prenijeti.

Poslani rad ne smije biti kopija nekog već postojećeg rada. Moguće je poslati najviše tri prijedloga po autoru i u jednoj pošiljci/koverti.

Nepotpune i protuzakonite prijave neće biti uzete u razmatranje.

Cesvi se obavezuje na čuvanje i zaštitu ličnih podataka autora.

Radove će odabrati žiri kojeg će imenovati Cesvi. Imena dobitnika nagrada biće objavljena u sredstvima javnog informisanja najkasnije do 22. aprila 2015. godine.

Radovi se ne vraćaju.

Sve dodatne informacije na telefon: 056/440 652 ili e-mail: srebrenica.[email protected].

You must be logged in to post a comment Login