KUD „Most“ s nestrpljenjem očekuje početak rada

Kulturno-umjetničko društvo „Most“ iz Bratunca je zbog pandemije virusa korona prestalo sa održavanjem proba još 11. marta, a svi nastupi su odloženi za neke bolje dane i povoljniju epidemiološku situaciju.

KUD “Most” Bratunac osnovano je 2018. i nastavlja rad Folklornog ansambla „Sveti Vasilije Veliki“ Bratunac koji je osnovan 2013. godine u okviru SDKPD „Sveti Vasilije Veliki“ Bratunac.

Do sada društvo je okupilo 150 članova među kojima ih je najviše u folklornom ansamblu, koji ima pet grupa, manji broj je u orkestru, a imaju i vokalnog solistu.

Do sada su imali nekoliko desetina nastupa u našoj zemlji, Srbiji i Grčkoj. Ove godine pozvani su na smotru folklora u Bugarsku koja je neizvjesna zbog virusa korona, a u planu, shodno mjerama, je početak proba.

„Tri mjeseca nismo se okupljali niti  vježbali. Od 1. juna  počeli smo da održavamo probe i vježbamo, ali je rad opet prekinut zbog novog talasa pandemije. Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli od 19.avgusta ćemo ponovo početi sa vježbama. Želimo da uigramo koreografije nakon pauze, da održavamo probe i da budemo spremni za nastupe na festivalu ‘Licidersko srce’ u Užicu i još nekim ukoliko budu održani“, ističe predsjednik društva Miloš Mitrović.

On kaže da su otkazane sve manifestacije na kojima su trebali nastupiti od početka marta i da je neizvjesno održavanje festivala folklora u Užicu za koji je „Most“ već dobio pozivnice za učešće i pozitivno odgovorio.

Prema riječima Mitrovića, do sada su otkazane sve manifestacije u ovoj opštini gdje su trebali da nastupe, a zabrinuti su za organizovanje programa obilježavanja Dana opštine Bratunac, 25. septembra, i da li će pandemija onemogućiti održavanje tradicionalnog godišnjeg koncerta 26. novembra.

Ono što očekuju svi jeste normalizaciju situacije i početak rada i nastupe kojima se članovi KUD „Most“ najviše raduju.

You must be logged in to post a comment Login