Kuća dobrih tonova nastavu održava online

„Kuća dobrih tonova“ nastavu održava online nakon što je odlučeno da se, shodno mjerama prevencije širenja korona virusa, obustavi uobičajeni način održavanja časova.

Alternativni vidovi nastave su počeli već prije dvije sedmice, a svi su se, od nastavnika do učenika i roditelja, prilično navikli.

Horska sekcija, bubnjarske i gitarske sekcije, kao i časovi klavira i harmonike, njemački jezik, ali i časovi fitnesa nastavljaju putem interneta, a pokrenut je i konkurs povodom Dana planete Zemlje.

Nastavnici su organizovali Viber grupe, a komuniciraju i preko aplikacija gdje sa djecom rade individulano ili u grupama, a cilj je da djeca ne gube nastavu i mogućnost da napreduju i razvijaju se.

„Mi smo odlučili da je u korist svih, a posebno djece, najbolje da nastavu i komunikaciju sa učenicma nastavimo online. Svi u svojim domovima i tehnologija nam omogućava da, koliko je moguće, nastavimo živjeti normalno dok ova situacija ne prođe“, kaže umjetnički direktor Ismar Porić.

Svi raspoloživi instrumenti stavljeni su djeci na upotrebu, a uposlenici ih dostavljaju na kućna vrata, što ih je dodatno motivisalo da se priključe nastavi.

„Kuća dobrih tonova“ podržala je inicijativu žena iz Srebrenice u šivenju zaštitnih maski koje se poklanjaju stanovnicima besplatno. Na taj način se pokazuje solidarnost, humanost, te se motivišu i drugi da daju svoj doprinos u ovoj situaciji.

„Mislim da je veoma važno da u ovim momentima svi pokažemo odgovornost i solidarnost i da mislimo na sebe i druge. Mi smo pokret koji je društveno odgovoran, ali zbog okolnosti moramo još više da se angažujemo i shodno situaciji reagujemo i omogućimo djeci da ovo vrijeme u izolaciji provedu što kvalitetnije i sadržajnije“, rekao je Porić.

„Kuća dobrih tonova“ je postala naročito prepoznatljiva nakon pokretanja kampanje „Love People“, kojom je prikupljeno više od 10.000 evra za pomoć školama, a nakon razornih poplava u regionu 2014. godine.

You must be logged in to post a comment Login