Kreativni proces TCFT programa daruje nove performanse

Prvi Internacionalni kulturni i umjetnički program “The Complete Freedom of Truth / Potpuna sloboda istine” svakim danom donosi nove umjetničke inspiracije mladih koji zajedno rade i kreiraju nove performanse.

Ono što je planirano to već, može se reći, tokom 18 dana je i urađeno a to je:

“Projekt će voditi kroz proces omladinskih razmijena i mobilnost mladih radnika baziran na neformalnom učenju. Kombinacija najviših kvaliteta kulturnih i umjetničkih praksi, inspirisana i potpomognuta visoko darovitim i iskusnim partnerima, praktičarima i umjetnicima, dovešće do uspostavljanja međunarodne mreže društveno angažovanih mladih lidera i kulturnih organizacija sa dugotrajnim uticajem na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou. Cilj projekta je da podigne svijest i ohrabri viziju ravnopravnog, inkluzivnog i istinski demokratskog društva”, rekla je Tina Ellen Lee, koordinatorica projekta, umjetnička direktorica Opere Circus iz Velike Britanije i dobitnica nagrade za Građanku Evrope u 2015. godini.

Pored institucija, pozorišta, muzičara i umjetnika imali smo priliku pratiti proces pripreme mnogih performansa koji će sutra biti prikazani o čemu vas uskoro više informišemo.

Već 22. avgusta razgovaraće se o prvom festivalu, utiscima, inspiracijama i pripremama za naredni koji se održava u Devon, Velika Britanija.

Više o kreativnim procesima pogledajte u galerijia a mnogo više fotografija potražite na našoj zvanično Fb stranici.

Više informacija na OVOM LINKU ili zvaničnom sajtu projekta: www.thecompletefreedomoftruth.com

You must be logged in to post a comment Login