Konkurs Fondacije Čarls Stjuart Mot

Programom „Civilno društvo“ (Civil Society Program) Fondacije Čarls Stjuart Mot (Charles Stewart Mott Foundation) sredstva se dodeljuju za sprovođenje prijedloga projekata koji teže da osnaže građane i organizacije civilnog društva za zajedničke aktivnosti u promociji i odbrani demokratskih vrijednosti i da promovišu i razviju kulturu davanja privatnih sredstava za javno dobro.

Prijedloge projekata mogu da podnesu organizacije civilnog društva, fondacije, organi državne uprave, organi pokrajinske uprave i jedinice lokalne samouprave. Sredstva se ne odobravaju pojedincima, za kapitalne radove, istraživanje, ponavljanje projekata, osim ukoliko ove aktivnosti ne proizilaze iz rada koji Fondacija već podržava, za vjerske aktivnosti ili programe koji služe pojedinačnim verskim grupama, za lokalne projekte, osim ukoliko nisu dio nacionalnog programa koji je Fondacija planirala, za projekte koji se u znatnoj mjeri preklapaju sa radom državnih, pokrajinskih ili lokalnih agencija.

Najveći iznos sredstava koji se dodeljuje u okviru ovog programa jeste 100.00,00 američkih dolara (73.530,25 evra), a najmanji 15.000,00 američkih dolara (11.029,41 evro).

Krajnji rok za predaju prijedloga projekata jeste 31. avgust 2015. godine.

Više informacija na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login