Kombinacija umjetničkog talenta i simbola likovnog rada

Tijana Pejić završila je prvi razred gimnazije, ima 15 godina i u prvoj polovini ove godini osvojila je četiri nagrade na likovnim konkursima. Pored toga, ona ima nekoliko hobija, nastupa u folklornoj sekciji “Vaso Jovanović” u Srebrenica, dječijem horu Superar, bavi se plesom i izrađuje unikatni nakit.

“Prvu nagradu osvojila sam tokom Svetosavske akademije u Srebrenici, nacrtala sam dva likovna rada i osvojila treće mjesto. Drugu nagradu osvojila sam na konkursu italijanske organizacije Cesvi na temu “Moje idealno mjesto za život” gdje sam nacrtala tri rada i nisam očekivala nikakvu nagradu jer znam da u Srebrenici ima dosta talentovanih mladih, na tom konkusu dobila sam tablet. Na likovnom konkursu “Bogastvo različitosti” koji je organizovan na nivou države osvojila sam treće mjesto. Četvrtu nagradu osvojila sam u sklopu “Dana Srebrenice”, likovni konkurs Narodne biblioteke Srebrenica na temu “Igrom i pjesmom za mir” gdje sam osvojila drugo mjesto”, rekla je Tijana Pejić.

tijana pejić

Ova mlada djevojka na sve konkurse na koje se odazove pripremi zanimljivu simbliku i poruku rada koju dodatno umjetnički uokviri čime pokazuje koliko odraslo razmišlja i kako na umjetnost gleda, kako je razumijem i prenosi drugima.

“Inspiraciju pronalazim oko sebe. Za konkurs na temu “Bogastvo različitosti” inspiraciju sam pronašla baš u folkloru kada sam se vraćala sa probe vidjela sam taj konkurs i odlučila crtati tri različite nošnje”, priča Tijana.

nakit tijana

Izrada ručnog nakita

Iako je pokazala talenat prema slikanju, ove godine na svaki konkurs na koji se javila bila je nagrađena, više voli da pravi nakit, razmišlja da ba bi njena buduća karijera mogla biti arhitektura, ali misli da ima još dovoljno vremena da razmisli o tome.

You must be logged in to post a comment Login