“Kao nekad prije VII” – Ove godine manifestacija traje tri dana

Sedma po redu manifestacije “Kao nekad prije” ove godine trajaće od 30. jula do 1. avgusta.

Ova manifestacije organizuje se sa ciljem okupljanja Srebreničana, raje i prijatelja ovog grada gdje se prikazuje novim generacijama kako je nekad život tekao u Srebrenici i šalje pozitivna slika iz ovog malog mjesta koje nakon toliko godina i dalje ima dušu, svoje ljude.

“Moja želja je već odavno bila da ovu manifestaciju proširimo i da ona bude, kako kulturno-zabavna tako i sportska manifestacija. Očekujemo dolazak nekoliko bendova i naših prijatelja koji su na neki način vezani za naš grad. Uz pomoć naših prijatelja koji uglavnom žive u dijaspori ove godine po prvi put manifestacija neće imati problema sa finansiranjem osnovnih troškova”, rekao je Faruk Smajlović, stub organizacije “Kao nekad prije VII”.

Ove godine manifestacija počinje u četvrtak 30. jula revijalnom utakmicom između veterana KK “Feros” Srebrenica i KK “Vihor” iz Bratunca na školskom igralištu u 20.00 sati. U petak 31. jula, na istoj lokaciji, odigraće se revijalna fudbalska utakmica između veterana FK “Gubera” protiv ekipe sastavljene od muzičara, novinara, dijaspore i ostalih sa početkom u 20.00 sati. 

“Biće to lijepa prilika da se podsjetimo na majstorije naših košarkaša i fudbalera”, naglašava Faruk.

U subotu 01. avgusta u bašti gradske kafane će biti upriličena izložba rukotvorina, suvenira a biće i prikazana gastronomska ponuda ugostitelja sa naše opštine koja će početi u 18.00 sati a nakon čega će, već tradicionalno, početi kulturno-zabavni program koji bi trebao trajati do ponoći i koji će okupiti veliki broj muzičara, kao i domaćine bend Aferu.

Organizator ovogodišnje manifestacije je Turistička organizacija Srebrenica, bend Afera i prijatelji Srebrenica.

kao nekad prije 7

You must be logged in to post a comment Login